Podium
NTR

Alle Menschen werden Brüder: het Residentie Orkest trekt de wijk in

foto: residentieorkest.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Alle Menschen werden Brüder: het Residentie Orkest trekt de wijk in

Onder het mom van ‘Alle Menschen werden Brüder’ trekt het Residentie Orkest al de hele maand mei de Haagse wijk in. In de meest letterlijke zin, brengen ze hun muziek naar alle uithoeken van de stad.

Zo organiseerden de musici al een muzikale wandeling voor de stadsbewoners, speelden ze in zorginstellingen en lieten ze de stadsbeiaardier een heel uur lang alleen maar Beethoven spelen.

De activiteiten zijn nog steeds in volle gang, en vrijdag -ergens in de middag- is er een grote verrassing op het plein voor Amare. Dus, Hagenezen, zorg dat je er toevallig rondloopt.

De ‘verbroederingsmaand mei’ komt dit weekend tot een muzikaal slotakkoord: dan speelt het Residentie Orkest twee uitvoeringen van Beethovens Negende Symfonie, die deze maand precies 200 jaar geleden in première ging.

Tja, muziek verbroedert en het Residentie Orkest voegt de daad bij het woord. Want, zo vindt het orkest: ‘juist in deze polariserende tijd moeten we wat meer naar elkaar omkijken’. De woorden van Van Beethoven zeggen het treffend: ‘Alle Menschen werden Brüder’. En die woorden kun je vrijdag en zondag dus zelf gaan horen in Amare, in de Negende Symfonie van Van Beethoven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie