Podium
NTR

James Gaffigan chef bij het Verbier Festival Youth Orchestra

  1. Klassiekchevron right
  2. James Gaffigan chef bij het Verbier Festival Youth Orchestra

De Amerikaanse dirigent James Gaffigan, sinds 2011 vaste gastdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, wordt chefdirigent van het Verbier Festival Youth Orchestra. Hij start in 2021.

Het Verbier Festival Youth Orchestra is een internationaal opleidingsorkest met ruim 55 jonge musici tussen de 15 en de 18 jaar. Het orkest geeft altijd twee concerten tijdens het Verbier Festival, dat elke zomer plaatsvindt in Zwitserland. Het orkest bestaat nog maar een kleine tien jaar, maar heeft al een aantal talenten afgeleverd die worden klaargestoomd voor een plekje in het Verbier Festival Chamber Orchestra.

James Gaffigan werkte al eerder samen met het jeugdorkest, Hij dirigeerde een van hun eerste concerten en was afgelopen zomer opnieuw te gast bij het orkest.

Een woordvoerder van het festival noemt James Gaffigan “een van de meest opwindende dirigenten van de nieuwe generatie klassieke muzikanten van vandaag. Zijn toewijding aan het ontwikkelen van jonge musici is opvallend en maakt hem de ideale dirigent om de VFJO te leiden. ”

Ster advertentie
Ster advertentie