Podium
NTR

Concerten met 1 toeschouwer in Russisch theater

  1. Klassiekchevron right
  2. Concerten met 1 toeschouwer in Russisch theater

Het Perm Opera en Ballet Theater in Rusland, dat tot vorig jaar nog werd geleid door dirigent Teodor Currentzis, heeft een wel heel eigenzinnige manier gevonden om muziek aan de man te brengen. Zelf noemen ze het een ‘anti-quarantaineproject’.

Het operahuis in de Oeral, zo’n 1.100 kilometer ten oosten van Moskou, gaat voorstellingen opvoeren voor één toeschouwer. Het initiatief heet: One-to-One. De voorstellingen worden op dit moment al zonder publiek opgevoerd en online uitgezonden, maar nu hebben ze besloten om één toeschouwer toe te laten. Die ene persoon wordt gekozen uit 850 mensen die zich kunnen inschrijven voor het privé-concert. Die enige toeschouwer zal van te voren wel medisch onderzocht worden, aldus de directeur van het operahuis:

"We zijn klaar om onze voorstellingen te spelen, zelfs voor één persoon, omdat één toeschouwer evenveel waard is als een volle zaal."

Blijkbaar gaan de uitvoeringen daar in ieder geval nog gewoon door, ook al is daarbij geen publiek aanwezig. Op de vraag hoe de operadirecteur zijn personeel beschermt, antwoordt hij dat hij veiligheidsregels hanteert: het pand wordt voortdurend ontsmet en de temperatuur van de medewerkers wordt regelmatig gecontroleerd.

Ster advertentie
Ster advertentie