Podium
NTR

Sopraan Camilla Nylund ontvangt “Lotte Lehmann Gedächtnisring”

foto: Ennio Elanza / EPAfoto: Ennio Elanza / EPA
  1. Klassiekchevron right
  2. Sopraan Camilla Nylund ontvangt “Lotte Lehmann Gedächtnisring”

De Finse sopraan Camilla Nylund is de nieuwe drager van de Lotte Lehman herdenkingsring van de Wiener Staatsopera. De Lotte Lehmann Ring wordt uitgereikt aan een toonaangevende zangeres in het Duitse repertoire. Camilla Nylund is de eerste drager van de ring die niet uit het Duitse taalgebied afkomstig is.

Camilla Nylund werd in 1968 geboren in Finland en studeerde muziekwetenschap aan de universiteit van Turku. Tijdens haar studie stapte zij over naar een zangstudie aan het Salzburger Mozarteum. Na haar studie werkte ze onder meer bij de Semperoper in Dresden en de opera van Keulen. Ze was ook meerdere keren te zien tijdens de Salzburger Festspiele en de Bayreuther Festspiele. In 2000 debuteerde zij in het Amsterdamse Concertgebouw met de 4 Letzte Lieder van Richard Strauss en in 2015 was zij als Feldmarschallin in Der Rosenkavalier van Richard Strauss te zien bij De Nationale Opera.

Camilla Nylund neemt woensdag de prijs in ontvangst na de uitvoering van de opera Ariadne auf Naxos van Richard Strauss bij de Wiener Staatsoper.

De Lotte Lehmann Ring wordt sinds 1955 uitgereikt. De eerste drager van de ring was naamgever sopraan Lotte Lehmann zelf. Zij droeg de prijs tot haar dood in 1976. Ook de winnaars die na haar de ring ontvingen, bezaten hem tot hun dood. In 1979 ontving de Oostenrijkse sopraan Leonie Rysanek de ring en in 1999 kreeg Duitse sopraan Hildegard Behrens, die in 2009 overleed, de ring. In 2009 werd besloten dat de winnaar de ring 10 jaar in haar bezit heeft. In 2011 ontving de Duitse mezzosopraan Waltraud Meier de prijs.

Ster advertentie
Ster advertentie