Podium
NTR

Jisse Kuipers wint Koninklijk Concertgebouw Concours

foto: Simon van Boxtel
  1. Klassiekchevron right
  2. Jisse Kuipers wint Koninklijk Concertgebouw Concours

Trombonist Jisse Kuipers (13) heeft het Koninklijk Concertgebouw Concours gewonnen. Hij deed al voor de derde keer mee, en de aanhouder wint.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jisse Kuipers was in 2022 al te gast in het programma Podium Klassiek. Daar speelde hij overtuigend Cavatine van Camille Saint-Saëns.

Jisse krijgt een mooi bedrag van 10.000 euro ten behoeve van zijn muzikale opleiding. “Van het prijzengeld ga ik een nieuwe trombone kopen, want de oude is wel aan vervanging toe”, zei hij tegen RTV Noord Oost Friesland.

De jury was enthousiast over het optreden van Jisse Kuipers en zegt dat hij “met zijn talent de hele zaal mee krijgt”.

Wie is Jisse Kuipers?

Jisse Kuipers komt uit Friesland (Hurdegaryp) en speelt sinds zijn zevende trombone. Vorig jaar won Jisse het Prinses Christina Concours in de categorie 12-15 jaar.

Voor Jisse Kuipers is er niets mooiers dan spelen op zijn trombone: “Er is geen enkel ander instrument dat zo mooi klinkt! Je kunt er mee schuiven en scheuren. Maar je kunt er ook heel subtiel en gevoelig mee spelen.”

Wat is het Koninklijk Concertgebouw Concours?

Het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat sinds 2009 en wordt jaarlijks georganiseerd voor kinderen van 9-14 jaar. Het concours is eerder gewonnen door blokfluitist Lucie Horsch (2009) en pianist Aidan Mikdad (2013).

Ster advertentie
Ster advertentie