Podium
NTR

Primephonic wordt overgenomen door Apple

foto: musically.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Primephonic wordt overgenomen door Apple

De streamingdienst voor klassieke muziek wordt na drie jaar overgenomen door Apple. Dat heeft het bedrijf op 1 september bekendgemaakt.

In 2018 zag de Nederlands-Amerikaanse start-up Primephonic, met contrabassist Dominic Seldis als boegbeeld, het levenslicht. Aanleiding was het geringe aanbod van klassieke muziek op Spotify.

Doel was om met Primephonic de ‘Spotify van de klassieke muziek’ te worden. Of dat is gelukt, en wat dat te maken heeft met de overname van Apple, is niet duidelijk. Wel maakte het bedrijf bekend dat de deal met Apple gericht is op het bereiken van meer luisteraars. "Als een start-up die zich alleen richt op klassieke muziek, kunnen we niet de meerderheid van wereldwijde klassieke luisteraars bereiken, en vooral niet degenen die ook naar veel andere muziekgenres luisteren", aldus het bedrijf. "Daarom zijn we tot de conclusie gekomen dat we, om onze missie te bereiken, moeten samenwerken met een toonaangevende streamingdienst die alle muziekgenres omvat en ook onze liefde voor klassieke muziek deelt."

Apple komt volgend jaar met een nieuwe app voor klassieke muziek .“We houden van en hebben diep respect voor klassieke muziek. Primephonic is een favoriet bij fans van het genre.” Aldus Apple. “Samen brengen we geweldige nieuwe functies naar Apple Music. Al met al wordt het de beste ter wereld.”

Primephonic werkt nog tot 7 september. Abonnees van Primephonic krijgen een gratis proefabonnement van 6 maanden op Apple Music aangeboden.

Lees hier het persbericht van Primephonic.

Ster advertentie
Ster advertentie