Podium
NTR

Lahav Shani speelt contrabas bij West-Eastern Divan Orchestra

  1. Klassiekchevron right
  2. Lahav Shani speelt contrabas bij West-Eastern Divan Orchestra

Vorige week gaf het West-Eastern Divan Orchestra van Daniel Barenboim concerten in Berlijn en afgelopen weekend reisde het orkest af naar Salzburg, waar het orkest tijdens de Salzburger Festspiele optrad. Het concert van gisteren was live te volgen via internet en op een aantal televisiezenders.

En wat schetste onze verbazing? De contrabassectie kreeg versterking van Lahav Shani – chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en oud-leerling van Daniel Barenboim. Hij is naast dirigent ook pianist, maar speelt dus ook goed contrabas (sinds 2007 speelde hij regelmatig contrabas bij het Israël Philharmonic Orchestra, waar hij komend seizoen Zubin Mehta opvolgt als chef-dirigent.)

Het West-Eastern Divan Orkest is opgericht door Daniel Barenboim en antropoloog Edward Said. Het orkest wordt gevormd door musici uit het Midden-Oosten: Israël, de Palestijnse gebieden, en Arabische buurlanden. Het orkest zet zich in voor een vreedzame oplossing van de conflicten in het Midden-Oosten, door de jonge musici met elkaar te laten optreden.

Het concert van gisteren is opgedragen aan van de inwoners van Libanon en de slachtoffers van de explosie in Beiroet.

De registratie van het concert is nog tot 13 november hier te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie