Podium
NTR

Tweede Kamer stemt in met 'testwet'

  1. Klassiekchevron right
  2. Tweede Kamer stemt in met 'testwet'

Verplichte toegangstesten voor museum -of theaterbezoek houden het publiek weg, aldus directeuren van culturele instellingen gisteren in een brief in de NRC. Maar de verplichte test komt er wel. Vanmiddag stemde de Tweede Kamer voor.

De brief werd gepubliceerd in aanloop naar de stemming vandaag in de Tweede Kamer over de zogeheten Testwet. Volgens ondertekenaars van de brief, waaronder De Nationale Opera, kan het verplicht testen de nekslag zijn voor theater- en concertzalen.

De Tweede Kamer stemde vanmiddag voor de testwet. Dat meldt de NRC zojuist. Daardoor kunnen evenementen, concertzalen of horeca bezoekers toelaten op basis van een negatief testbewijs. Het kabinet verwacht dat publieksevenementen tot augustus op deze manier door kunnen gaan.
De regering wilde eerst nog een vrijwillige bijdrage vragen voor het testen, maar dat is weggestemd. Bovendien moet de overheid zorgen voor voldoende snelteststraten.

Niet alle culturele instellingen staan overigens negatief tegenover de verplichte toegangstesten. Vandaag reageerden brancheorganisaties van de podiumsector dat ze de testwet wel een goed idee vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie