Podium
NTR

Thomas Oliemans wint VSCD klassieke muziekprijs “De Ovatie”

foto: Podium Wittemanfoto: Podium Witteman
  1. Klassiekchevron right
  2. Thomas Oliemans wint VSCD klassieke muziekprijs “De Ovatie”

Zondag is tijdens Podium Witteman bekendgemaakt dat Thomas Oliemans 'De Ovatie' in de wacht heeft gesleept. 'De Ovatie' is een klassieke muziekprijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De vereniging onderstreept het doorzettingsvermogen van de ZZP’er in het zwaarst denkbare weer voor de podiumkunsten.

In het juryrapport staat: “Thomas Oliemans is een van de inventiefste geesten die de afgelopen tijd zijn opgevallen, onder andere in een soloprogramma rondom Schubert en Harry Bannink en tijdens een samenwerking met Holland Baroque. De bariton manifesteert zich als een veelzijdig musicus. Hij is thuis op het operapodium en in het liedrepertoire. Bij het samenstellen en uitvoeren van eigen programma’s legt hij een grote intensiteit aan de dag, waarbij steeds opnieuw zijn muzikale oprechtheid blijkt. Het lichtere genre – Bannink, het Franse chanson – gaan bij Oliemans op natuurlijke wijze hand in hand met klassieke muziek, en met flair begeleidt hij zichzelf achter de piano, in het lastigste repertoire. Thomas Oliemans is een warm en persoonlijk musicus die in zijn caleidoscopische optredens het enthousiasme voor zijn muziek deelt met het publiek.”

Video niet beschikbaar

'De Ovatie' wordt uitgereikt aan musici die een bijzondere podiumprestatie hebben geleverd en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan het Nederlandse klassieke muziekleven. Eerdere winnaars van deze prijs zijn onder meer pianist Ralph van Raat, Ton Koopman, Bernard Haitink en Eva Maria Westbroek.

Thomas Oliemans ontving uit handen van Paul Witteman een beeld van de Amsterdamse kunstenares Iris Le Rütte. De sculptuur toont de nimf Daphne en verbeeldt het tot bloei komen van mensen door muziek en het opbloeien van elke kunstenaar door de waardering van zijn publiek.

Ster advertentie
Ster advertentie