Podium
NTR

Gemeente Amsterdam stopt 21 miljoen extra in cultuur

  1. Klassiekchevron right
  2. Gemeente Amsterdam stopt 21 miljoen extra in cultuur

Gemeente Amsterdam steunt de cultuursector met een extra injectie van ruim 21 miljoen euro. Aanleiding is de lastige situatie waarin de sector door de pandemie terecht is gekomen. Het geld gaat onder meer naar kleine initiatieven, en naar grote instellingen die nog geen rijkssubsidie ontvangen. Dat laatste betekent dat bijvoorbeeld Het Concertgebouworkest buiten de boot valt. Maar muziekpodia als Splendor maken wel een kans.

De gemeente gaat ook investeren in een campagne om publiek te werven voor de Amsterdamse cultuuruitingen, zodra dat weer zinvol is. Uit heel Nederland zouden mensen naar de hoofdstad moeten komen. De cultuurwethouder wil daarmee niet alleen de sector ondersteunen, maar ook bijdragen aan de mentale gezondheid van mensen. Kunst en cultuur kunnen een uitlaatklep en een kans op ontmoeting bieden, schrijft ze.

Amsterdam gaat ook meedoen in de oprichting van een Maatschappij voor Behoud van Kunst & Cultuur. Dat moet een platform worden waarbij professionals van bijvoorbeeld banken en adviesbureau’s kunstinstellingen gaan coachen.

Het jaarlijkse, gemeentelijke budget voor cultuur is trouwens 134 miljoen.

Bekijk hier de plannen.

Ster advertentie
Ster advertentie