Podium
NTR

Extra cultuursteun Limburg

  1. Klassiekchevron right
  2. Extra cultuursteun Limburg

De Limburgse cultuursector krijgt ruim 2,2 miljoen extra als compensatie voor gederfde inkomsten door de coronacrisis. Dit bedrag komt uit de bekende 300 miljoen die de regering in april heeft uitgetrokken voor de cultuursector.

Het bedrag is door Fonds Podiumkunsten verdeeld onder 12 theaters, gezelschappen, poppodia en festivals. Iets meer dan de helft gaat naar de drie grote theaters, waarvan het grootste deel naar Parkstad Limburg in Heerlen en Kerkrade (581.000 euro) - de anderen zijn Theater aan het Vrijthof in Maastricht en de Maaspoort in Venlo. Nog een grote ontvanger is het Heerlense theaterfestival Cultura Nova (395.500 euro). Musica Sacra in Maastricht, welbekend op Radio 4, ontvangt 52.500 euro. De gemeenten waar deze instellingen gevestigd zijn verdubbelen volgens afspraak de bedragen.

Natuurlijk zijn nu niet alle belangrijke instellingen geholpen. Er zijn afvallers. In een reactie zegt Gedeputeerde Ger Koopmans: "Alle hulp telt maar of het genoeg is om te overleven, weten we niet.” In april betwijfelde hij al of het extra bedrag voor de cultuurinstellingen in alle provincies, voldoende was.

Over twee weken komt het Fonds Podiumkunsten met nog eens 3,25 miljoen euro voor podia en theaters die nu buiten de boot zijn gevallen.

Ster advertentie
Ster advertentie