Podium
NTR

Otto Tausk nieuwe chef-dirigent van Phion

  1. Klassiekchevron right
  2. Otto Tausk nieuwe chef-dirigent van Phion

Otto Tausk wordt de nieuwe chef van Phion. Het orkest dat voortkomt uit een fusie tussen het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest is erg blij met de nieuwe dirigent.

“Otto Tausk past perfect bij Phion”, zegt algemeen directeur Jacco Post. “Hij begrijpt waar wij als orkest voor staan en zit vol waardevolle ideeën die ons orkest, zeker in de huidige tijd, nog meer richting zullen geven. Ik ben ervan overtuigd dat zijn verbindende persoonlijkheid eraan zal bijdragen dat wij als fusieorkest, gevestigd in Arnhem én Enschede, artistiek gezien nog beter zullen samensmelten. Otto Tausk is zelf woonachtig in onze regio, wat er zeker aan zal bijdragen dat we onze contacten in de regio kunnen verstevigen. Natuurlijk neemt onze chef-dirigent, door zijn lange internationale ervaring, ook een interessant netwerk aan solisten en dirigenten met zich mee. Wij kunnen dan ook niet wachten om samen aan de slag te gaan en ons publiek te laten ervaren welke schoonheid hieruit voortvloeit.”

“Ik vind het geweldig om benoemd te worden tot chef-dirigent van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel", aldus Otto Tausk. "Vanaf het eerste moment dat ik met de musici werkte, viel mij hun warmte, openheid en ambitie op. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om al deze geweldige mensen nog beter te leren kennen en voort te bouwen op de sterke muzikale connectie die ik heb ervaren. Samen starten we een nieuw hoofdstuk van een ongetwijfeld fantastisch verhaal.”

Tausk blijft ook chef-dirigent bij het Vancouver Symphony Orchestra, waar hij sinds september 2018 aan is verbonden.

Ster advertentie
Ster advertentie