Podium
NTR

Rossini Opera Festival in Pesaro (Italië) gaat door

  1. Klassiekchevron right
  2. Rossini Opera Festival in Pesaro (Italië) gaat door

Tegen alle verwachtingen in gaat het Rossini Opera Festival in Pesaro (Italië) door. Het vindt plaats van 8-20 augustus. Het programma is wel aangepast om zowel de artiesten als het publiek te beschermen.

Bij de opera La cambiale del matrimonio van Rossini speelt het orkest niet in de bak maar in de zaal. Een beperkt publiek neemt plaats op veilige afstand. De voorstelling zal ook buiten het theater op een groot scherm te zien zijn, midden in de stad op het Piazza del Popolo.

Dat het festival toch doorgaat is wellicht het gevolg van een decreet van 17 mei jongstleden waarin de Italiaanse overheid, onder voorwaarden, vanaf half juni onder andere theaters en concertzalen, weer openstelt voor publiek. Een aantal van die voorwaarden zijn: minimaal een meter afstand, voor zowel publiek als musici, maximaal aantal mensen buiten beperken tot 1000 personen en binnen beperken tot een maximum van 200 personen. En bij aanvang moet ieders lichaamstemperatuur worden gemeten.

Afhankelijk van de situatie in de verschillende regio’s kan een andere datum worden vastgesteld. In Pesaro, het noordwesten van Italië, gokken ze het er maar op.

Ster advertentie
Ster advertentie