Podium
NTR

Liza Ferschtman neemt in 2021 afscheid van Delft Chamber Music

  1. Klassiekchevron right
  2. Liza Ferschtman neemt in 2021 afscheid van Delft Chamber Music

Het Delft Chamber Music Festival, dat begin augustus zou plaatsvinden, is afgelast. Dat is niet verwonderlijk. Nieuws is wel dat artistiek leider Liza Ferschtman komende editie, na 13 jaar, afscheid zou nemen. 2020 zou haar laatste jaar zijn in Delft. Opvolger van Ferschtman wordt pianiste Nino Gvetadze.

Besloten is nu dat Liza Ferschtman volgend jaar samen met de nieuwe artistiek leider het festival gaat organiseren. Zo krijgt iedereen alsnog de kans om afscheid te nemen van Ferschtman, die in 2007 violiste Isabelle van Keulen opvolgde als artistiek leider.

“Ik wilde dit jaar nog eenmaal het festival samenstellen om zo de speciale sfeer in Delft intens te beleven met dierbare musici én het trouwe publiek. Daarna wil ik meer ruimte nemen voor mijn solocarrière en om bij andere (zomer)festivals te kunnen optreden. Mijn laatste festival en mijn afscheid worden weliswaar een jaar uitgesteld, maar ik verheug me daarom extra op een mooie, muzikale zomer in Delft in 2021,” aldus Ferschtman.

“Het is met groot vertrouwen dat ik het artistiek leiderschap aan Nino Gvetadze zal doorgeven. Zij heeft als musicus een grote integriteit, een gevarieerd netwerk, ervaring als programmeur en een warme, hartelijke persoonlijkheid waarmee zij zowel musici als publiek voor zich inneemt.”

Ster advertentie
Ster advertentie