Podium
NTR

Concertzalen en theaters opnieuw dicht voor publiek

  1. Klassiekchevron right
  2. Concertzalen en theaters opnieuw dicht voor publiek

Concertzalen en theaters sluiten vanavond om 22:00 uur opnieuw de deuren voor het publiek. Tot en met 18 november geen publiek, wel mogen musici blijven repeteren en hun concerten streamen.

Door de nieuwe tijdelijke maatregelen, moeten concertzalen en theaters opnieuw hun voorstelling annuleren. Dat betekent dikke pech voor November Music, het festival voor hedendaagse muziek in Den Bosch, dat morgen zou beginnen. 70 concerten stonden er gepland. Er komt geen online alternatief. Bert Palinckx, de directeur van het festival, liet vandaag in De Volkskrant weten dat het zo weer november 2021 is. ‘Dus morgen ga ik naar kantoor en beginnen we gewoon met plannen voor volgend jaar.’

De Nationale Opera schrapt alle voorstellingen van Le Nozze di Figaro, die zaterdag in première zou gaan. En ze vrezen voor de volgende productie Aida, van 3 december. En ook de Reisopera en Opera Zuid hebben voorstellingen moeten annuleren.

Dus voorlopig geen concerten meer met live publiek. Wel mogen gezelschappen blijven repeteren en streamen. Dat betekent dus dat de concerten van de NTR ZaterdagMatinee gewoon doorgaan en via een livestream bij jou thuis worden gebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie