Podium
NTR

Plácido Domingo bekent schuld

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Plácido Domingo bekent schuld

Vandaag heeft de 79-jarige operazanger Plácido Domingo erkend dat hij vrouwen heeft misbruikt. In een verklaring aan het Spaanse persbureau Europa Press verontschuldigt hij zich richting de vrouwen “voor de pijn die hij hen bezorgde” en “aanvaardt hij hierin zijn volledige verantwoordelijkheid.”

De operaster, die vorig jaar nog zijn 50-jarig jubileum vierde, zegt nu te begrijpen dat de vrouwen die hem beschuldigden, bang waren zich uit te spreken, “omdat ze zich zorgen maakten over hun carrière.” Dat was nooit de bedoeling; niemand zou zich zo moeten voelen,” aldus Domingo.
De eerste beschuldigingen kwamen vorig jaar naar buiten. Tot nu toe heeft de operaster altijd stellig ontkend. Domingo zegt in de verklaring van vandaag dat hij de afgelopen maanden de tijd heeft genomen om na te denken. “Ik respecteer het dat de vrouwen zich uitspreken en ik wil ze laten weten dat ik oprecht spijt heb van het verdriet dat ik heb veroorzaakt.”

De verklaring volgt op een onderzoek van een Amerikaanse vakbond voor operapersoneel. Daarin staan zeker 27 gevallen van seksueel wangedrag door Domingo genoteerd.

Ster advertentie
Ster advertentie