Podium
NTR

Muziek als troost voor artiesten

  1. Klassiekchevron right
  2. Muziek als troost voor artiesten

De coronacrisis weerhoudt het Beijing Symphony Orchestra er niet van te repeteren voor een nieuw werk. Via een videoverbinding zijn de musici onder leiding van hun dirigent bezig aan een nieuwe compositie, een symfonisch gedicht voor orkest: WUHAN 2020. Het is geschreven door de Duitse componist Enjott Schneider. Het verklankt de gevoelens en emoties in de samenleving. Wanneer het werk precies in première gaat, is nog niet bekend.

Isabelle Faust

De Duitse violiste Isabelle Faust gaf op 5 april een concert geven in de lege St. Thomaskirche in Leipzig. Ze speelde toen – uiteraard - muziek van Bach.
Bekijk het optreden hieronder terug:

Igor Levit

De Duitse pianist Igor Levit geeft dagelijks concerten vanuit zijn eigen huiskamer. Gisteren was hij voor de gelegenheid uitgeweken naar de ambtswoning van bondspresident Frank-Walter Steinmeier. Bij aanvang van het concert sprak de bondspresident zijn waardering uit voor de pianist.

“Igor Levit is een geweldige artiest die ons iets vertelt over de kracht van muziek. Ons vertelt hoe belangrijk kunst is en ook laat zien dat muziek troost kan bieden. Hij herinnert ons er ook aan dat veel artiesten op dit moment in nood verkeren. Daarom hebben ze onze steun nodig.”

Bekijk de video:

Ster advertentie
Ster advertentie