Podium
NTR

Tim Moen nieuwe zendermanager NPO Klassiek

foto: Kim Krijnen/NPO Klassiek
  1. Klassiekchevron right
  2. Tim Moen nieuwe zendermanager NPO Klassiek

Tim Moen (48) start op 1 juli als zendermanager van NPO Klassiek. Na het vertrek van Simone Meijer nam Moen de functie al tijdelijk waar. Sinds 2018 is hij adjunct-zendermanager van NPO Klassiek. Daarvoor was hij eindredacteur klassiek bij AVROTROS.

Jurre Bosman, directeur NPO Audio: "De missie van NPO Klassiek is om dit unieke muziekgenre bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Tim Moen zet zich hier al jaren met hart en ziel voor in en met resultaat. Met zijn benoeming tot zendermanager NPO Klassiek krijgt hij de leiding over de radiozender en de andere crossmediale activiteiten."

Video niet beschikbaar

Tim Moen: "Niets weet zó te raken als klassieke muziek. Het zoeken naar manieren om iedereen dat te laten ervaren is altijd mijn drive geweest. NPO Klassiek weet als geen ander te laten horen en zien wat voor moois er gebeurt in de volle breedte van dit genre. Daaraan vanuit deze rol verder te mogen bouwen, samen met de omroepen en een fantastisch team van creatieve collega’s, vind ik een groot voorrecht."

Enigszins bezorgd is Moen ook. Er dreigen bezuinigingen op de Publieke Omroep en de btw op cultuuruitingen gaat omhoog, als het aan de vier formerende partijen ligt. Maar er is nog vrijwel niets bekend, zei hij in Podium, dus reageren kan pas als de plannen concreter worden.

Ster advertentie
Ster advertentie