Podium
NTR

Oekraïense musici dupe van visaregeling Verenigd Koninkrijk

foto: Unsplash Yehor Milohrodskyi
  1. Klassiekchevron right
  2. Oekraïense musici dupe van visaregeling Verenigd Koninkrijk

De organisatie die een tournee voor een Oekraïens orkest heeft georganiseerd, moet meer dan honderdduizend Euro aan het Verenigd Koninkrijk betalen voor ‘noodvisa’. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Een paar orkestleden van het Khmelnitsky Orchestra hadden hun visa niet op tijd ontvangen, waardoor de organisator werd gedwongen te betalen voor de nooddocumenten. Maar dat is nogal uit de hand gelopen, blijkt nu.

Nat het concert vorig jaar in België, waar ze muziek uit de Harry Potter films speelde, zei de Britse adjunct-ambassadeur in Brussel, Chloe Louter, nog dat het "een ongelooflijke eer was om zo'n iconisch onderdeel van de Britse cultuur te laten uitvoeren door een Oekraïens orkest".
De concerten werden gepromoot op de website van de Britse regering als een voorbeeld van het 'samenbrengen' van het Verenigd Koninkrijk en de Oekraïne.

De concertorganisator beschuldigt de Britse regering van hypocrisie. "Ze deden er alles aan om Oekraïners te steunen, maar als het erom ging hen visa te verlenen om in het Verenigd Koninkrijk te kunnen spelen, liet ze het afweten.”

Ster advertentie
Ster advertentie