Podium
NTR

Nieuwe plannen Herbert Blomstedt

  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwe plannen Herbert Blomstedt

Nieuwe plannen Herbert Blomstedt

Vanwege de Corona-pandemie zijn alle concerten van de Zweedse dirigent Herbert Blomstedt afgezegd. Hij gebruikt deze bijzondere tijd om dingen te doen, waar hij vanwege zijn volle agenda tot nu toe geen tijd voor heeft gehad.

Hij heeft bijvoorbeeld nieuwe partituren van stukken die hij volgend seizoen wil dirigeren bestudeerd. Blomstedt is inmiddels 92 jaar oud en om in conditie te blijven wandelt hij elke avond. Hij houdt zijn armen in conditie door skistokken te gebruiken. De dirigent is voorlopig nog niet van plan met pensioen te gaan. In het najaar neemt hij alle symfonieën van Franz Schubert en alle symfonieën en symfonische gedichten van Franz Berwald op met het Gewandhausorchester Leipzig. Dat vertelt hij in een online gesprek met dirigent Alan Gilbert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Concerten Gewandhaus Orchester

En over het Gewandhaus Orchester gesproken… Het orkest is binnenkort weer live te horen.

Vanaf 7 juni biedt het orkest een 12-daags zomerfestival aan. Het programma bestaat uit concerten van solorecital tot kamerorkest. Het Artemis Kwartet speelt de wereldpremière van het 9e strijkkwartet van Lera Auerbach en chefdirigent Andris Nelsons dirigeert twee concerten met het Gewandhausorchester in kleine bezetting. Er mag 80 man publiek bij de concerten aanwezig zijn en sommige concerten worden twee keer uitgevoerd.

Nelsons vindt dat de intieme sfeer van kamermuziek een mooie mogelijkheid biedt weer live concerten aan te gaan bieden.

Ster advertentie
Ster advertentie