Podium
NTR

Daniel Barenboim doet stap terug

foto: Christophe SIMON / AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Daniel Barenboim doet stap terug

De 79-jarige dirigent en pianist Daniel Barenboim doet de komende maanden een stap terug, dat liet hij gisteren weten via de sociale media.

Hij was de afgelopen periode al afwezig door zijn verslechterde gezondheid, en daar bovenop is nu ook een neurologische aandoening vastgesteld, aldus de dirigent.

“Ik moet me nu zoveel mogelijk concentreren op mijn fysieke welzijn. Muziek is en blijft voor mij essentieel. Ik heb mijn hele leven in en door muziek geleefd en dat zal ik blijven doen zolang mijn gezondheid het toelaat. Terugblikkend en vooruit kijkend, ben ik niet alleen tevreden, maar ook zeer voldaan,” aldus de dirigent.

Daniel Barenboim vierde in 2020 dat hij 70 jaar op het podium stond. In 1950 gaf hij als jongetje van 7 voor het eerst een concert in zijn geboortestad Buenos Aires. Afgelopen Nieuwjaarsdag dirigeerde hij nog het Nieuwjaarsconcert in Wenen. Barenboim wordt 80 in november.

De concerten die Barenboim op maandag 24 en dinsdag 25 oktober bij de Staatskapelle Berlin zou dirigeren, worden overgenomen door Lorenzo Viotti – chefdirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie