Podium
NTR

Eric Whitacre in de studio: bekijk het interview

foto: Marc Wielaertfoto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Eric Whitacre in de studio: bekijk het interview

De enige echte Eric Whitacre was op 23 februari te gast in de studio bij Podium. Hij sprak openhartig met Hans Haffmans over zijn persoonlijke muziekstuk The Sacred Veil. Bekijk het gesprek hier.

Video niet beschikbaar

De beroemde Amerikaanse componist Eric Whitacre dirigeert op 25 februari zijn stuk The Sacred Veil in de NTR ZaterdagMatinee. In aanloop daarnaartoe is hij in Nederland om te repeteren met het Groot Omroepkoor - en om even langs te komen in onze studio! Hans Haffmans sprak met Whitacre over het verhaal achter dit indrukwekkende muziekstuk en wat het betekent om mensen te raken met muziek.

Quote

Ik ben geen religieus persoon, maar ik kan het niet helpen dat ik wel een mysticus ben. Ik vind de wereld bij elke draai wonderbaarlijk, vreemd en mystiek, en vol tekenen en voortekenen. Voor mij komt 'The Sacred Veil' het dichtst in de buurt van zeggen dat er een universum van menselijke ervaring is dat ik gewoon niet begrijp, maar tegelijkertijd ervaar. Dit is de best mogelijke manier waarop ik contact kan maken met andere mensen die deze rivier lijken af te reizen. De reden om het stuk te maken, is om ons te verbinden, om de mensen te verbinden, zodat we niet alleen zijn terwijl we dit doen.

Eric Whitacre

Op zaterdag 25 februari vindt de Nederlandse première van The Sacred Veil van Eric Whitacre plaats in de NTR ZaterdagMatinee. Het Groot Omroepkoor, cellist Quirine Viersen en pianist Nicolas van Poucke voeren het uit onder leiding van Whitacre zelf. De NTR ZaterdagMatinee is mede-opdrachtgever van The Sacred Veil.

Meer informatie

Ster advertentie
Ster advertentie