Podium
NTR

Nederlandse deelnemers internationale concoursen

foto: Arend Schot / Radio 4foto: Arend Schot / Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Nederlandse deelnemers internationale concoursen

Aan het einde van de zomer vindt in Canada de 14e editie van de Banff International String Quartet Competition plaats. Afgelopen weekend zijn de 10 kandidaten van dat strijkkwartet-concours bekend gemaakt tijdens een online streaming. Het Nederlandse Animato Quartet is één van de deelnemende kwartetten.

De Banff International String Quartet Competition wordt elke 3 jaar georganiseerd. Er zijn 5 rondes waarin de kwartetten hun vaardigheden, muzikaliteit en kwaliteit kunnen laten zien. Het kwartet dat de eerste prijs wint, ontvangt onder meer een bedrag van 25.000 dollar en een volledig geregelde concerttournee in Europa, Noord-Amerika en Canada.

Nog meer deelnemers aan Internationale concoursen: violisten Hawijch Elders en Charlotte Spruit zijn uit meer dan 100 aanmeldingen geselecteerd om deel te nemen aan het Wieniawski Concours in Polen. Beide violisten zijn laureaat van het Oskar Back Concours; Hawijch werd tweede in 2018, Charlotte werd tweede in 2020.

Eerder maakten we al bekend dat cellisten Ella van Poucke, Alexander Warenberg, Anton Spronk en Eline Hensels deelnemen aan de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor cello. De eerste rondes gaan volgende week van start in Brussel.

Ster advertentie
Ster advertentie