Podium
NTR

Overzicht benefietconcerten voor Turkije en Syrië

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Overzicht benefietconcerten voor Turkije en Syrië

Op 6 februari werden centraal en zuidelijk Turkije en noordelijk en westelijk Syrië opgeschrikt door twee zware aardbevingen. Duizenden mensen zijn omgekomen en er zijn duizenden gewonden. De komende tijd zijn er diverse benefietconcerten in Nederland om geld in te zamelen voor de slachtoffers.

Onder meer Philharmonie Haarlem, de Meervaart in Amsterdam, poppodium Paradiso en De Doelen in Rotterdam organiseren concerten. Bekijk in onderstaand overzicht waar benefietconcerten te bezoeken zijn. En zijn er benefietconcerten die ontbreken? Laat het ons dan weten via podium@ntr.nl, dan kunnen we die toevoegen.

Gewoon doneren aan Giro555 is natuurlijk ook mogelijk.

Ga naar Giro555

13 februari

20:00 - 22:00 - Philharmonie Haarlem

Een benefietconcert waarin vele artiesten samenkomen - onder meer jazzzangeres Fay Claassen, pianist Cor Bakker en zangeres Meral Polat doen mee. De presentatie is in handen van Jan Douwe Kroeske.

14 februari

20:15 - 22:00 - Theater de Meervaart

Theater de Meervaart organiseert in samenwerking met De Doelen en Podium Mozaïek drie benefietconcerten. Onder andere Kovacs, Naaz, Meral Polat en Warsim Aslan treden op. Fidan Ekiz en Jan Douwe Kroeske nemen samen de presentatie voor hun rekening.

15 februari

05:55 - 23:55 - Landelijke actiedag voor Giro 555

Woensdag 15 februari komen de publieke en commerciële radio- en televisiezenders samen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. NPO FunX trapt om 5:55 af in Beeld & Geluid en de einduitslag van de dag is bij NPO, RTL én SBS6 live te volgen.

19:30 - 20:45 - Toneelstuk 'Gedwongen reis' en optreden Emrah Oğuztürk

In de Deventer Schouwburg wordt voor de inzameling nog eenmaal de voorstelling Gedwongen reis gespeeld. In dit toneelstuk toont acteur en regisseur Nachwan Alrajab Agha een vluchtverhaal, gebaseerd op dat van hemzelf. Daarna volgt er een muzikaal optreden van van Emrah Oğuztürk. Hij maakte in 1999, op 12-jarige leeftijd, ook een aardbeving mee in Turkije. Hij gaat hierover in gesprek met het publiek.

16 februari

20:00 - 22:00 - Benefietavond in Paradiso

Voordrachten, dans en muziek door artiesten met Turkse, Koerdische en Syrische Roots tijdens deze benefietavond. De presentatie is in handen van Yesim Candan. De grafisch vormgeving is gedaan door kunstenaar Selvin Ülker.

17 februari

20:30 - 22:30 - Benefietconcert in De Doelen

Een bezield muzikaal programma voor Turkije en Syrië; gepresenteerd door Fidan Ekiz en Jan Douwe Kroeske en met optredens van onder meer Kovacs, Wasim Arslan, Naaz, Efe Erdem, Meral Polat Trio, Ragazze Quartet en Derek Otte.

19 februari

14:00 - 16:00 - Benefiet-huiskamerconcert Martin Oei

Pianist Martin Oei organiseert een huiskamerconcert in zijn woning in Amsterdam Zuidoost. Tijdens dit concert is ook een bekende van Martin aanwezig, Yvette Shamier. Zij komt oorspronkelijk uit Syrië en volgt wat er daar gebeurt op de voet. Ze vertelt hier deze middag over.

📍 Voor de locatie en om je aan te melden, kun je mailen naar: info@martinoei.nl

🎧 Martin Oei was te gast in De Ochtend om hierover te vertellen.

22 februari

20:30 - 22:30 - Benefietconcert in Podium Mozaïek

Verschillende artiesten komen op initiatief van Meral Polat en Mystiek Productions samen voor een benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Presentatie door Jan Douwe Kroeske en Babs Gons.

24 februari

20:30 - 21:40 - Benefietavond in De Vereeniging Nijmegen

De Vereeniging en Stadsschouwburg Nijmegen slaan de handen ineen voor een benefietavond. Meral Polat treedt op en haar goede vriend en Nijmegenaar, Sinan Can, verleent zijn medewerking aan het programma en is aanwezig voor een nagesprek.

Ster advertentie
Ster advertentie