Podium
NTR

Prinses van Asturië prijs voor Ennio Morricone en John Williams

  1. Klassiekchevron right
  2. Prinses van Asturië prijs voor Ennio Morricone en John Williams

Filmcomponisten Ennio Morricone en John Williams ontvangen in oktober de Prinses van Asturië Prijs in de categorie kunst. Dat is afgelopen zaterdag bekend gemaakt.

Op de website staat: “De talloze composities die Williams en Morricone hebben geschreven, zijn niet alleen geschikt als achtergrondmuziek, als sfeermuziek of om een karakter weer te geven. De componisten zijn erin geslaagd de rijkdom van de muziekgeschiedenis te combineren met het geluid van hun eigen tijd.”

John Williams en Ennio Morricone wonnen allebei al veel prijzen voor hun filmmuziek. John Williams – inmiddels 88 jaar oud - schreef onder meer muziek bij de films van Harry Potter en Star Wars.

De 91-jarige Ennio Morricone werkte vaak samen met zijn jeugdvriend, regisseur Sergio Leone. Hij schreef muziek bij de films The Good, the Bad and the Ugly en Once upon a Time in the West. Vorig jaar ging hij nog op wereldtournee.

De winnaars ontvangen een bedrag van 50.000 euro.

De Prinses van Asturië-prijs is een Spaanse prijs en wordt sinds 1981 uitgereikt aan personen, gezelschappen en instituties in 8 categorieën, waaronder kunst, literatuur, wetenschap en sport.
Eerdere winnaars in de categorie Kunst zijn onder meer dirigent Riccardo Muti, El sistema (het Venezolaanse orkestnetwerk), Krysztof Penderecki en Joaquín Rodrigo.

Ster advertentie
Ster advertentie