Podium
NTR

Edesche Concertzaal in de problemen

  1. Klassiekchevron right
  2. Edesche Concertzaal in de problemen

De Edesche Concertzaal verkeert in zwaar weer. Al acht maanden heeft er geen muziek geklonken. Het internationaal podium voor klassieke muziek heeft 100.000 euro nodig. Komt dat er niet, dan is het in mei 2021 afgelopen. Dat meldt Omroep Gelderland.

Eigenaar Nando Ekses heeft er zelf al een miljoen euro in gestoken, maar door de coronacrisis kan hij niet nog meer investeren. Daarom vraagt hij de overheid nu om een overbruggingskrediet van 100.000 euro. “Dat is voor één seizoen,” aldus Eskes, “dan heb ik de gelden gedekt voor musici, reclame enzovoorts.”

Tot nu toe valt de zaal, wat steun betreft, steeds tussen wal en schip. “Voor de provincie zijn we te klein. Die verstrekken subsidie aan zalen vanaf 300 stoelen en wij hebben 250 stoelen. Dus vallen wij buiten de boot. En bij de gemeente weet ik niet waar het mis gaat. Wij informeren regelmatig, maar horen niks.”

In een reactie laat de gemeente Ede weten dat afgelopen dinsdag een steunregeling voor de culturele sector in het leven is geroepen. Ook de Edesche Concertzaal kan daar een beroep op doen, aldus een woordvoerder. De Edesche Concertzaal zal op 1 januari 2021 de knoop doorhakken.

Ster advertentie
Ster advertentie