Podium
NTR

Witteman krijgt Ere Zilveren Nipkowschijf en Zilveren Reissmicrofoon-nominatie voor Berkhout

foto: NPO Radio 4foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Witteman krijgt Ere Zilveren Nipkowschijf en Zilveren Reissmicrofoon-nominatie voor Berkhout

Onze Jet Berkhout, presentator van De Muziekfabriek en Maestro, is genomineerd voor een Zilveren Reissmicrofoon. Paul Witteman ontvangt de Ere Zilveren Nipkowschijf.

Jet Berkhout genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

Samen met het programma Bureau Buitenland (NPO Radio 1) en de podcast De onbekende kinderen van Kamp Westerbork (NPO Radio 1), maakt Jet kans op de Zilveren Reissmicrofoon. De jury over Jet's nominatie: "Jet Berkhout is vlaggendraagster van het nieuwe, toegankelijker NPO Radio 4. Hoe zij een luisteraar weet mee te trekken in haar muzikale kennis en passie bewees Berkhout ook in de podcastserie Alle wegen leiden naar Morricone."

Over de Zilveren Reissmicrofoon

De Zilveren Reissmicrofoon is een prestigieuze Nederlandse radioprijs die is vernoemd naar Eugen Reisz, . Hij verbeterde in 1924 microfoons zodanig dat het een baanbrekende uitvinding was voor radiopresentatoren.

Ere Zilveren Nipkowschijf 2022 voor Paul Witteman

Afgelopen maand kondige presentator Paul Witteman aan dat hij stopt het de presentatie van Podium Witteman. Hiermee verdwijnt hij van de televisie. Volgens de jury verdient hij de Ere Zilveren Nipkowprijs, omdat "hij als geen ander zijn stempel heeft gedrukt op de informatieve sector. Hij was en is niet alleen een voortreffelijk presentator, maar ook een intelligent interviewer, die zich met schijnbaar groot gemak op de moeilijkste gebieden begeeft."

Over de Zilveren Nipkowschijf

De Zilveren Nipkowschijf is een prestigieuze Nederlandse televisieprijs en is vernoemd naar de Nipkowschijf, een uitvinding van Paul Nipkow die wordt gezien als de uitvinder van de televisie.

Ster advertentie
Ster advertentie