Podium
NTR

Vakbond VS: geen aanbod aan Plácido Domingo

  1. Klassiekchevron right
  2. Vakbond VS: geen aanbod aan Plácido Domingo

In de Verenigde Staten is een kleine rel ontstaan rond een onderzoek naar wangedrag van tenor Plácido Domingo. Dat meldt The New YorkTimes. Het onderzoek was gestart door een vakbond van klassieke musici, de American Guild of Musical Artists, AGMA.

Er zou sprake zijn geweest van een deal met Domingo: als de zanger 500.000 dollar zou betalen, zou de bond bereid zijn geweest details uit het onderzoek geheim te houden. Een medewerker van de bond zou uit protest hiertegen zijn opgestapt. De AGMA ontkent het bestaan van zo’n aanbod. “We waren sowieso niet van plan details te publiceren”, aldus de bondsdirecteur.

Wel meldt de AGMA dat Domingo was gevraagd dit bedrag te betalen als bijdrage in de onderzoekskosten, en als steun voor maatregelen tegen seksueel misbruik in de sector. Domingo’s juridische team wilde echter niet meer over betaling praten, toen er eind februari tóch informatie over het onderzoek uitlekte.

De tenor heeft trouwens zijn schuldbekentenis weer afgezwakt. “Ik heb me nooit agressief gedragen naar wie dan ook, en nooit iemands loopbaan belemmerd”, schreef hij op Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie