Podium
NTR

Operazangeres bij Eurovisie Songfestival

  1. Klassiekchevron right
  2. Operazangeres bij Eurovisie Songfestival

De Australische operazangeres Kate Miller-Heidke vertegenwoordigt haar thuisland Australië met het liedje ‘Zero Gravity’. Millen-Heidke is al jaren de muze van componist Michel van der Aa. Ze zong in zijn opera ‘Sunken Garden’ en in zijn liedcyclus ‘The Book of Sand’ die in 2015 in première ging bij het Holland Festival. Ook in het komende Holland Festival werkt ze samen met Van der Aa. Voor haar act bij het Eurovisie Songfestival doet ze iets heel anders: ze combineert opera met popmuziek. Ze schreef het nummer zelf, nadat ze uit een depressie kwam. Met behulp van crowdfunding heeft ze haar indrukwekkende act samengesteld.

Kate Miller-Heidke is een bekroonde singer-songwriter en zingt zowel opera, folk en pop. Ze is opgeleid als klassiek zangeres en heeft verschillende rollen gezongen bij English National Opera en de Metropolitan Opera in New York.

De aandacht gaat vooral uit naar haar uitdossing: ‘een beetje gekleed als Mozarts Koningin van de Nacht, in een witte robe en met een soort ijspegelkroon op haar hoofd,’ aldus een verslaggever.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naar aanleiding van het Eurovisie Songfestival is een speellijst samengesteld van klassieke nummers die uit 35 deelnemende landen komen. Beluister de lijst hieronder of via via Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie