Podium
NTR

Dudamel dirigeert West Side Story

foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Dudamel dirigeert West Side Story

Het was een meteen een groot succes in 1957: de filmversie van de Broadway-musical West Side Story met muziek van Leonard Bernstein. In een remake dirigeert Gustavo Dudamel de soundtrack.

Het Romeo en Julia-plot in de film is bekend: twee straatbendes strijden in New York om de macht. Maria hoort bij de Sharks, Tony bij de Jets en zij worden verliefd op elkaar. Dat levert nog meer strijd op tussen de twee bendes.

In 2020 is er een remake van de film gekomen in de regie van Steven Spielberg. In de film is natuurlijk ook de iconische muziek van Bernstein te horen. Spielberg heeft dirigent Gustavo Dudamel gevraagd het orkest te leiden. De muziek wordt wel een beetje aangepast naar deze tijd, door filmcomponist David Newman.

Spielberg: "Het was een flinke klus een team bij elkaar te krijgen met de ervaring en het talent om het originele werk te behouden én het te vertalen naar deze tijd. Ik heb er vertrouwen in dat deze groep dit kan doen en ik ben dankbaar dat ik deze reis met hen mag maken."

Ster advertentie
Ster advertentie