Popcorn-momentje

Johnny English kookt met Grieg

foto: AFPfoto: AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Johnny English kookt met Grieg

"Johnny. Johnny English." Hoewel de stuntelige geheim agent er maar niet in slaagt om net zo cool te zijn als James Bond, weet hij toch op zijn eigen, creatieve manier missies te volbrengen. Ook als kok haalt hij allerlei trucs uit om een gerecht te voltooien - met een klein beetje hulp van In de hal van de bergkoning uit het beroemde Peer Gynt van Grieg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diëgetische muziek

Meestal horen we filmmuziek als begeleiding bij het beeld. De muziek is alleen bedoeld voor de kijker en wordt niet door de personages gehoord. Maar soms is dat wel zo, zoals in deze scène. Johnny English hoort In de hal van de bergkoning vanaf de CD-speler in de keuken, maar wij horen de muziek ook als soundtrack. Dan heet filmmuziek diëgetische muziek. Het is maar goed dat Johnny English de muziek kan horen, anders was zijn avondeten misschien wel volledig in de soep gelopen...

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie