Prijs-cd
AVROTROS

Prijs-cd week 31: Nicola Benedetti - Baroque

foto: Decca
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijs-cd week 31: Nicola Benedetti - Baroque

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:

2 augustus: In 2019 kreeg violiste Nicola Benedetti een belangrijke Britse onderscheiding. Welke was dat? - Benoemd tot Commander of the Order of the British Empire (CBE)
3 augustus: Wat betekenen de letters ‘RV’ bij de composities van Antonio Vivaldi? - Ryom Verzeichnis (Vivaldi catalogus van Deense musicoloog Peter Ryom)
4 augustus: Francesco Geminiani schreef in 1731 een (nú nog) belangrijk leerboek over het edele vioolspel. Wat is de titel van dat boek? - The Art of Playing on the Violin
5 augustus: De zus van Nicola Benedetti, Stephanie, is óók violiste. Zij was gedurende een paar jaar lid van een strijkkwartet dat zowel klassieke muziek als rock speelde. Wat was de naam van dat kwartet? - RaVen Quartet (in 2014 uiteen gegaan)
6 augustus: Nicola Benedetti is ook oprichter en artistiek leider van een stichting die het vioolspelen van jonge mensen wil stimuleren en ondersteunen. Wat is de Engelse naam van die stichting? - Benedetti Foundation
7 augustus: Nicola Benedetti speelt vanavond tijdens een van de Proms Concerten in de Royal Albert Hall in London. Van welk vioolconcert neemt ze dan de solo-partij voor haar rekening? - Tweede vioolconcert van Prokofjev


Wat kon je winnen:

foto: Decca

‘Muziek transformeert levens’, aldus de Schotse violiste Nicola Benedetti. Deze oud-studente van Yehudi Menuhin speelt viool sinds haar vierde, inmiddels met wereldwijd succes.

Op haar nieuwe album Baroque speelt Grammy-winnaar Benedetti vioolconcerten van Vivaldi én Geminiani's indrukwekkende bewerking van Corelli’s ‘La Folia’, onder begeleiding van het Benedetti Baroque Orchestra.

Naast haar activiteiten op het ­podium en in de studio geeft Nicola Benedetti graag les; ze doet dat aan diverse scholen en conservatoria en sinds 2013 geeft ze onder de noemer The ­Benedetti Sessions wereldwijd masterclasses aan jong muzikaal talent.

CD-info
Baroque
Nicola Benedetti, viool
Benedetti Baroque Orchestra
Geminiani - Concerto Grosso in d ‘La folia’, H 143
Vivaldi - Vioolconcert in d, RV 211
Vivaldi - Vioolconcert in es, RV 257
Vivaldi - Vioolconcert in b, RV 386
Vivaldi - Vioolconcert in bes, RV 583
Decca
4851891

Luister alvast een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie