Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 16 - Grigori Sokolov

foto: Deutsche Grammophon
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 16 - Grigori Sokolov

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:
  • 18 april: De Sonate nr. 47 van Joseph Haydn heeft óók het HOB-nummer 16 nr. 32. Waarvoor staan de letters HOB? - Hoboken (Catalogus van musicoloog Anthony van Hoboken)
  • 19 april: Franz Schubert componeerde drie bundels met zogeheten Impromptus. Hoeveel Impromptus zijn er in totaal? - 11 stuks ( 4x D.935 + 4 x D.899 + 3x D.946)
  • 20 april: Hoe oud was Grigori Sokolov toen hij in 1966 de gouden medaille won van het Tsjaikovski Piano Concours in Moskou? - 16 jaar
  • 21 april: Waarom weigerde Grigori Sokolov in 2015 de aan hem toegekende Cremona Music Award? - Hij wilde niet samen op een lijst staan met de Britse muziekcriticus Norman Lebrecht, die de prijs in 2014 had gewonnen
  • 22 april: Franz Schubert schreef zijn Hongaarse Melodie in 1824 tijdens een verblijf bij de familie Esterhazy in een klein kasteeltje in Hongarije. In welke stad (tegenwoordig in Slowakije) was dat? - Zélesz (tegenwoordig Zalesie in het Slovaaks)
  • 23 april: Wat is de eerstvolgende datum waarop Grigori Sokolov weer een concert in Nederland zal geven? - Woensdag 8 juni in Eindhoven (Frits Philipszaal)
    (+ 10 juni in Musis Sacrum in Arnhem & 12 juni in Concertgebouw A’dam)
Wat kon je winnen:

foto: Deutsche Grammophon

Quote

Het beste dat de klassieke wereld te bieden heeft.

Der Spiegel

Het nieuwe album van de wereldberoemde pianist Grigori Sokolov is gemaakt op een plek met een rijke geschiedenis: in de spectaculaire 'Haydn Hall' van Slot Esterházy in Eisenstadt, waar Joseph Haydn ongeveer drie decennia heeft gewoond en gewerkt. De legendarische pianist heeft hier drie Haydn-sonates opgenomen, Schuberts Impromptus D 935 én - zoals we inmiddels gewend zijn van Sokolov - een ​​royale selectie van toegiften.

Quote

Hij verliest zich in het moment en levert desondanks een volmaakte sculptuur af, zoals van Michelangelo.

Dit concert van september 2018 is nu beschikbaar op een dubbelalbum en wordt geleverd met een bonus Blu-Ray schijf, waarmee je het hele concert thuis uitstekend kunt beleven.

CD-info

Grigory Sokolov at Esterházy Palace
Muziek van Joseph Haydn & Franz Schubert
Deutsche Grammophon
0028948618491

Beluister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie