Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 14 - My First Classical Albums

  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 14 - My First Classical Albums

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:

  • 4 april: Sinds het Andante uit Mozart's 21ste pianoconcert is gebruikt in een Zweedse speelfilm (uit 1967) heeft het concert ook een bijnaam. Wat is die bijnaam? - Elvira Madigan (was de artiestennaam van een Deense koorddanseres)
  • 5 april: La Ronde des Lutins (De dans van de kabouters) is eigenlijk de bijnaam van dit bekendste werk van Antonio Bazzini. Wat is de officiële titel van het stuk? - Scherzo fantastique, op.25
  • 6 april: Beethoven modelleerde zijn Pianokwintet naar een gelijknamig stuk van een oudere collega, met dezelfde bezetting en in dezelfde toonsoort. Wie was die collega? - W.A. Mozart (pianokwintet in Es, KV 452)
  • 7 april: De Nocturne voor Cello en Orkest van Tsjaikovski is oorspronkelijk één van de Zes pianostukken, op.19. Voor welke Russische cellist maakte Tsjaikovski in 1888 dit arrangement? - Anatoly Brandukov
  • 8 april: Eén van de beroemdste affiches van Can-Can danseressen is gemaakt door een Franse schilder die in 1864 in een adellijke familie werd geboren. Wie was die schilder? - Henri de Toulouse-Lautrec (La Troupe de Mademoiselle Églantine)
  • 9 april: Tijdens het Prinsengrachtconcert van 2006 speelde pianist Lang Lang de Marche Militaire nr.1 van Schubert, sámen met een toen 13-jarig pianistje. Wie was dat jongetje? - Lucas Jussen

Wat kon je winnen:

foto: Naxos

Ook op NPO Radio 4 is het deze week Kindermuziekweek! We geven ter gelegenheid hiervan een box weg met maar liefst 9 cd's. My First Classical Albums is een verzameling met 9 albums uit de reeks 'My First' van Naxos, de ideale springplank voor een levenslange reis door de klassieke muziek.

Elke selectie is zorgvuldig samengesteld voor jongere luisteraars en bevat zowel bekende nummers als onverwachte juweeltjes. Het boekje staat vol informatie over elk muziekstuk. Uniek, fantasierijk en kleurrijk, deze cd's openen een deur naar een wondere wereld die kinderen en ouders samen kunnen ontdekken.

CD-info

My first classical albums
Box met 9 CD’s
1. My first Classical Music album
2. My first Mozart album
3. My first Beethoven album
4. My first Tsjaikovsky album
5. My first Piano album
6. My first Violin album
7. My first Ballet album
8. My first Lullaby album
9. My first Orchestra album
(Naxos 8.509003)

Beluister een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie