Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 38 - Beatrice Rana

foto: Warner Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 38 - Beatrice Rana

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:

20 september: In welke Italiaanse stad is Beatrice Rana in 1993 geboren? - Copertino (in de ‘hak’ van de Italiaanse laars.....)
21 september: In 2015 maakte Beatrice Rana haar debuut-CD met daarop twee pianoconcerten. Van welke twee componisten waren die concerten? - Prokofjev (pianoconcert 2) & Tsjaikovski (pianoconcert 1)
22 september: In welk land componeerde Chopin in 1839 zijn Derde Scherzo? - Spanje (in een verlaten klooster op Majorca)
23 september: Bij de Edison-uitreiking van 2017 werd een CD -opname van Beatrice Rana bestempeld als “Discovery of the Year”. Welk muziekstuk stond op die CD? - Goldberg Variaties van J.S. Bach
24 september: Beatrice Rana geeft vanavond een concert in het Duitse Bad Wörishofen. Met welk orkest speelt ze daar samen? - Camerata Salzburg
25 september: In april 2022 zal Beatrice Rana weer concerten geven met een Nederlands orkest waarbij ze al eerder te gast was. Welk orkest is dat? - Amsterdam Sinfonietta


Wat kon je winnen:

foto: Warner Classics

Voor dit album paart Beatrice Rana de 12 études op.25 van Chopin aan zijn vier scherzi.

Toen Beatrice de études speelde voor haar New Yorkse recitaldebuut in 2019, schreef de New York Times: "Als je de études van Chopin comfortabel kunt spelen, kun je waarschijnlijk alles spelen wat voor de piano is geschreven. Beatrice Rana overwon niet alleen de technische uitdagingen; ze liet de stukken net zo poëtisch en kleurrijk klinken als alles wat Chopin ooit schreef."

De Italiaanse pianiste beschrijft het als volgt: "Chopin is gereserveerd, visionair en mysterieus. Er zitten vele lagen in zijn muziek. Het is een lust voor het oor en oprecht in zijn communicatie, maar hoe dieper je gaat, hoe meer je vindt ..."

CD-info
Beatrice Rana, piano
Frédéric Chopin
Études Op. 25 – 4 Scherzi
Warner Classics
0190296764226

Bekijk een voorproefje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie