Prijs-cd
AVROTROS

Antwoorden: Prijs-cd week 36 - Ella van Poucke

foto: Challenge Classicsfoto: Challenge Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Antwoorden: Prijs-cd week 36 - Ella van Poucke

De prijs-CD hoor je elke dag in De Muziekfabriek op NPO Radio 4.

Antwoorden:

6 september: Voor welke twee instrumenten had Schumann de Fantasiestücke, op.73 aanvankelijk bedoeld? - Klarinet en piano (.... óf evt. altviool of cello)
7 september: Aan welke Duitse cellist heeft Schumann destijds de Fünf Stücke im Volkston opgedragen? - Johann Andreas Grabau (1808-1884)
8 september: Het celloconcert van Schumann ging pas in 1860 (vier jaar ná de dood van de componist) in première. In welke stad was dat? - Oldenburg
9 september: Schumann schreef in 1837 ook een set van 8 Fantasiestücke voor de piano sólo. Welk opusnummer heeft dát werk? - Opus 12
10 september: Dit kalenderjaar zal Ella van Poucke óók nog te horen zijn tijdens één van de Zondagochtend Concerten. Op welke datum zal dat zijn? - Zondag 28 november (als lid van het Corneille Pianokwartet)
11 september: Jean-Claude Vanden Eyden was pas 16 jaar oud toen hij in 1964 laureaat was van het beroemde Elisabeth Concours in Brussel. Welke prijs behaalde hij toen? - Derde prijs


Wat kon je winnen:

foto: Challenge Classics

Ella van Poucke, onlangs bekroond met de GrachtenfestivalPrijs, behoort tot de top van de huidige generatie cellisten. Op deze nieuwe release met Challenge Classics laat ze álle cellowerken van Robert Schumann op bijzondere wijze klinken.

De Nederlandse celliste Ella van Poucke begon haar studie op 6-jarige leeftijd en toen ze 10 jaar was werd zij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waarna zij haar studie bij Godfried Hoogeveen voortzette aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels heeft deze 27-jarige celliste meerdere bekende titels en prijzen op haar naam staan.

CD-info
Robert Schumann
Complete Works For Cello
Adagio & Allegro, op. 70
Fantasiestücke, op. 73
5 Stücke im Volkston, op. 102
Celloconcert, op. 129

Ella van Poucke, cello
Phion Orchestra o.l.v. Günter Neuhold
Jean-Claude Vanden Eynden, piano
Challenge Classics
0608917287127

Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie