Britse cawl
- Klassiek
- Britse cawl
Elke week levert Petra Possel (culinair recensent, journalist en presentator van o.a. Radio Mangiare) een heerlijk recept uit ons themaland aan. Want koken en eten hoort bij zomer. Deze week 'armeluismaaltijd' Cawl uit Groot-Britannië.
Petra Possel en Two Fat Ladies
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Cawl uit ‘Bezeten van eten’ van Two Fat Ladies
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
- 1,3 kg lamsnekkarbonades
- 2 grote uien, in ringen gesneden
- 2 grote wortels, in blokken gesneden
- 1 middelgrote pastinaak, in grote lokken gesneden
- 3 grote aardappelen, in lokken gesneden
- 3 grote preien, in ringen gesneden
- 1 flinke bos peterselie, fijngehakt
- zout en versgemalen peper
Bereiding
Doe het vlees in de pan met zoveel koud water dat het onderstaat en breng het met de helft van de uienringen aan de kook. Laat 1 uur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat een nacht staan, zodat het gestolde vet eraf kan worden geschept.
Zeef de bouillon in een schone pan en houd het vlees apart. Breng de bouillon aan de kook en voeg wortel, pastinaak, de aardappelen, de resterende ui, twee van de preien en de helft van de peterselie toe. Laat 30 minuten zachtjes koken.
Doe het vlees terug in de bouillon en laat het doorwarmen. Voeg de resterende prei en peterselie toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Laat nog 5 minuten doorwarmen en de cawl is klaar om geserveerd te worden.