Vrije Geluiden Sessies
VPRO

The Good Ones

foto: VPRO Vrije Geluiden
  1. Klassiekchevron right
  2. The Good Ones

Vrije Geluiden Sessie op Le Guess Who? 2023

The Good Ones

The Good Ones komen uit Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Ze spelen een aangrijpende en rauwe vorm van hun volksmuziek. Ze voeren hun muziek uit met een minimale bezetting van een akoestisch gitaar en wat hand - en schoenpercussie. Ze zingen in het lokale dialect en werden in 2010 ontdekt door de Amerikaanse producer Ian Brennan, die de band heeft geholpen met het opnemen van verschillende albums waaronder: ‘Rwanda, you should be loved’.

De band werd gevormd als genezingsproces na de genocide in 1994. Na alle tragedies in Rwanda willen ze een positieve boodschap uitdragen en de bevolking weer verbinden door middel van hun muziek.
De album titels verklaren al veel: ‘Rwanda is my Home’, ‘Rwanda you should be loved’, en het laatste album ‘Rwanda…you see ghosts, I see sky’, geproduceerd door Grammy-winnaar Ian Brennan.
Het album werd live opgenomen in de boerderij van Adrien Kazigira; de plek waar Adrien ook werd geboren en zich schuil hield tijdens de genocide.
Ze waren in 2016 al eens te gast in Vrije Geluiden, toen bestond de band uit vier leden.
Tijdens deze sessie in Bibliotheek Neude in Utrecht ziet u de harde kern van The Good Ones: Adrien Kazigira en percussionist Janvier Havugimana.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie