Vrije Geluiden Sessies
VPRO

Altin Gün

foto: VPRO Vrije Geluiden
  1. Klassiekchevron right
  2. Altin Gün

In de achter ons liggende periode schreef de Turks-Nederlandse band Altin Gün gezamenlijk aan een nieuw album: ‘Yol’. Ze deden dat op gepaste afstand via we-transfers.
In het Eye Filmmuseum spelen ze een aantal nummers van dat nieuwe album ‘Yol’.

Video niet beschikbaar


- Maçka Yolları
- Bulunur Mu
- Yüce Dağ Başında
- Kolbasti
- Sevda Olmasaydı
- Ordunun Dereleri
- Kara Toprak
- Yekte

Bassist Jasper Verhulst startte in 2016 de band Altin Gün. Hij had een fascinatie voor Turkse psychedelische folkrock. Hij luisterde onder andere naar platen van zangeres Selda Bağcan.

Die combinatie van Turkse traditionele folk en psychedelische funk en rock uit de jaren zeventig waren zijn inspiratiebronnen.

De Turkse bandleden van Altin Gün, zangers Merve Dasdemir en Erdinc Ecevit, zijn opgegroeid met artiesten als Selda Bağcan.

De Omnichord, een kleine synthesizer, speelt op het nieuwe album een belangrijke rol. Zangeres Merve Dasdemir bespeelt het instrument met zijn harp-achtige en kitscherige klankkleur.
In korte tijd behaalde Altin Gün ook internationaal succes. Hun vorige plaat ‘Gece’ werd genomineerd voor een Grammy Award in de categorie ‘Best World Music’.Ook kregen ze een uitnodiging voor grote festivals als Coachella in Amerika en Fuji Rock in Japan.

Ster advertentie
Ster advertentie