Soundtracks luisteren

Don't worry darling - thriller in beangstigende schijnwereld...

foto: Warner Bros.
  1. Klassiekchevron right
  2. Don't worry darling - thriller in beangstigende schijnwereld...

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Don't worry darling

Mysterie (Verenigde Staten, 2022) van Olivia Wilde, met onder andere Florence Pugh, Olivia Wilde, Chris Pine, Harry Styles en Gemma Chan. Het team achter de fijne tienerkomedie Booksmart (regisseur Wilde en scenarioschrijver Katie Silberman) keert terug voor deze ambitieuze thriller over modeldorpje Victory, waar nog geleefd wordt als in de commercials uit de jaren vijftig. Hij gaat elke dag braaf naar zijn werk en zij is een gelukkige en gedienstige huisvrouw. Maar er klopt iets niet in Suburbia, zoals Alice (Pugh, zoals altijd uitstekend) al snel ontdekt. En ook hubbie Jack (popster Styles) lijkt niet te vertrouwen. Deze curieuze mix van The Stepford Wives, Black Mirror en Get Out ziet er prachtig uit, maar wordt naar het einde toe wel rommeliger. Toch niet de frontale aanval op het patriarchaat die de makers ooit voor ogen zal hebben gestaan... De uitstekende muziek is ook zonder de film prima te genieten en werd gemaakt door John Powell; de score verscheen op CD naast de afzonderlijk uitgebrachte soundtrack met nostalgische jazz- en bluesnummers van onder meer Ray Charles, Dizzy Gillespie en The Platters.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie