Soundtracks luisteren

Akelig spannende muziek bij een 'grungy' Batman...

foto: Warner Bros / Youtube
  1. Klassiekchevron right
  2. Akelig spannende muziek bij een 'grungy' Batman...

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Batman (Verenigde Staten 2022) is een actiefilm van Matt Reeves, en de zoveelste film met vigilante-superheld Batman. Het begin is ijzersterk, als een intrigerende mix van neo noir en whodunnit. Gotham City wordt geregeerd door leugens, en seriemoordenaar The Riddler heeft besloten dat de bezem door de corrupte bende moet. Waarbij hij ook Batman voor zijn karretje weet te spannen. Eigenlijk is het jammer dat The Batman naar het einde toe toch weer een klassieke superheldenfilm wordt, vol spectaculaire achtervolgingen, vechtpartijen en puin. Maar tot die tijd is er veel om van te genieten. Vooral van de prima cast, met Robert Pattinson voorop als een wel erg grungy Batman (zijn lijflied is niet toevallig Nirvana’s Something in the Way). De uitstekende en soms griezelige muziek is van Michael Giacchino.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie