Soundtracks luisteren

Krazy House - volledig 'over the top'...

foto: Splendid Films
  1. Klassiekchevron right
  2. Krazy House - volledig 'over the top'...

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Klassiek. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Krazy House

Een Nederlandse, Engelstalige komedie van Steffen Haars en Flip van der Kuil, met rollen voor onder meer Alicia Silverstone, Nick Frost, Jan Bijvoet, Kevin Connolly en Walt Klink. Het is de eerste Engelstalige film van de makers van New Kids, over een brave huisvader en vrome christen die samen met zijn gezin de hoofdrol ‘speelt’ in een Amerikaanse jaren negentig-sitcom. Hun veilige leventje wordt compleet overhoopgehaald als drie Russische klusjesmannen ten tonele verschijnen en het huis beginnen te slopen. Zeer geestige – en ronduit wansmakelijke – ontleding van de puriteinse Amerikaanse psyche, waarin talloze heilige huisjes tegen de vlakte gaan (zo is er een bijrol voor Jezus Christus). Nick Frost (Hot Fuzz) en Alicia Silverstone (Clueless) zijn goed gecast als sitcom-echtpaar, maar de show wordt gestolen door een briljante Jan Bijvoet als angstaanjagende Russische gangster. Verfijnde humor is het allemaal niet...

Uitstekend bijpassende muziek van de Amsterdamse componist en producer Michiel Marsman, die vooral film- en televisiemuziek creëert maar ook muziek voor commercials. Sinds 2009 is hij creative director van music agency Sizzer, winnaar van diverse internationale prijzen. Michiel is opgeleid als gitarist (in Den Haag en Hilversum), speelde jazzrock en metal, en schreef de muziek voor advertenties van onder andere Heineken, Adidas en Nike. Zonder de film een tikje bevreemdend om naar te luisteren!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerelateerde podcast

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Nieuwe Filmmuziek Op 4

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie