Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Hans de Munnik & Lise de Munck vs. Rossini

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Hans de Munnik & Lise de Munck vs. Rossini

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van de partituur en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag waren trompettist Hans de Munnik en dwarsfluitist Lise de Munck te gast in de studio voor Vrij Spel. Hans werd op z'n negentiende genomineerd voor De Jonge 100 en studeerde afgelopen zomer af met een 9,5 als Master of Music. Daarnaast maakte Lise indruk op de Dutch International Flute Competition en won zelfs de eerste prijs in de categorie Bachelorstudenten.

Normaalgesproken spelen ze samen in het Havenstad Collectief, maar maakten vanmiddag hun debuut in De Muziekfabriek als kersvers duo van nog geen 24 uur oud. Jet belde hen namelijk gisteren pas, wegens een afzegging, met de vraag of ze langs wilden komen. Ondanks dat ze geen ervaring hebben als arrangeur of componist reageerden ze enthousiast en gingen direct aan de slag.

Voor Vrij Spel kozen ze de bekende Ouverture uit de opera Willem Tell van Gioachino Rossini. Ze improviseerden er gisteren op los, doken vanochtend op tijd in de studio om te repeteren en de bewerking voor eerst samen te spelen. Zo ontstond uiteindelijk deze nieuwe versie van het kersverse duo De Munck & De Munnik.

Vrij Spel: Hans de Munnik & Lise de Munck vs. Rossini

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie