Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Moon Garden Trio vs. Debussy

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Moon Garden Trio vs. Debussy

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van de partituur en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het Moon Garden Trio te gast in de studio voor Vrij Spel. Het trio, bestaande uit violist Noah Hassler-Forest, cellist Joshua Herwig en elektrisch gitarist Ella Zirina, bestond in januari nog geen twee weken toen het zijn eerste concert gaf. Dit was niet zomaar een concert, maar direct de finale van de Jonge Makers Prijs van het Nederlands Vioolconcours. Geheel tegen hun verwachting in wonnen ze de eerste prijs en kregen ze direct de vraag of ze de volgende avond een optreden van drie kwartier wilden spelen als onderdeel van De Nacht van de Viool in TivoliVredenburg. Ze hadden op dat moment nog maar 20 minuten aan muziek, zeiden desondanks volmondig 'ja' en repeteerden zich de volgende dag suf om 's avonds een volledig programma te kunnen verzorgen.

Die avond speelden ze eigen composities, maar ook variaties op bekende klassieke stukken. Daarom dat dit kersverse ensemble uitermate geschikt was voor een uitnodiging in de studio van Vrij Spel. Ze kozen Debussy's RĂªverie, gingen aan de slag en maakten van die klassieke hit een groovy en mysterieuze versie.

Vrij Spel: Moon Garden Trio vs. Debussy

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie