Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Camerata Trajectina vs. Pärt & Beethoven

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Camerata Trajectina vs. Pärt & Beethoven

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van de partituur en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het ensemble Camerata Trajectina te gast in de studio voor Vrij Spel. Ze zijn een instituut in de wereld van de oude muziek, noemen zichzelf 'het muzikale geheugen van Nederland', maakten al meer dan 45 lp's en cd's en bestaan volgend jaar alweer 50 jaar. Deze mijlpaal is er een om te vieren en daarom dat dit de perfecte gelegenheid was om luitist Arjen Verhage, harpist Constance Allanic, blokfluitst Saskia Coolen en gambist Cassandra Luckhardt in de studio te ontvangen. Op weg naar dat jubileum toert Camerata Trajectina door heel Nederland met een programma dat vol zit met oude muziek over de liefde en hebben ze allerlei feestelijke plannen voor volgend jaar.

Voor Vrij Spel mixten ze twee grote hits, namelijk Ludwig van Beethoven's Mondscheinsonate en Arvo Pärt's Spiegel im Spiegel, en maakten ze er een compleet nieuwe versie van. In de uitzending vertelde Constance dat haar kat nog bijna nog wat roet in het eten gooide door te lopen over de uitgeknipte stukjes papier. Het resultaat was een prachtige ontmoeting van minimal music en oude muziek.

Vrij Spel: Camerata Trajectina vs. Pärt & Beethoven

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie