Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio vs. Schubert

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio vs. Schubert

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag waren bariton Maarten Koningsberger en The Atlantic Trio te gast in de studio voor Vrij Spel. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens opnames van het programma 'Tiende van Tijl'. Ze werden aan elkaar gekoppeld en dat was een succes. Sindsdien spelen ze vaak met elkaar en hebben ze een fantastische formule. Ze maken van liederen voor stem en piano bewerkingen voor stem en pianotrio. Dit zorgt voor inspirerende variaties op bekende thema's. Sinds gisteren is hun nieuwe cd 'Schubert - Nacht und Träume' uit waarop deze formule ook is toegepast.

Daarom dat zij ook zeker te gast moesten zijn bij Vrij Spel. Ze maakten een gipsy versie van Schubert's 'Auf dem Wasser zu singen' die later overgaat in een tango. Ze gebruikten de originele tekst van 'An Sylvia', geschreven door Shakespeare, en voegden ook nog thema's van 'Erlkönig' en een pianotrio van Schubert daaraan toe. Dit gezellige kwartet, dat bijna altijd naar eigen zeggen meer kletst tijdens een repetitie dan echt repeteert, zorgde voor een verfrissende versie op Schubert's klassieker.

Vrij Spel: Maarten Koningsberger & The Atlantic Trio vs. Schubert

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie