Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Maxime Gulikers & Andrea Vasi vs. Beethoven

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Maxime Gulikers & Andrea Vasi vs. Beethoven

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag waren violist Maxime Gulikers en pianiste Andrea Vasi te gast voor Vrij Spel. Hun komst moest helaas uitgesteld worden, maar gelukkig waren ze er vandaag. Ze hebben elkaar jaren geleden ontmoet op het Prinses Christina Concours en hebben elkaar daarna niet meer losgelaten. Ze zijn op tournee geweest naar Argentinië, wonnen prijzen en gaven veel concerten. Twee maanden geleden brachten ze hun debuut-cd 'Red Diamonds' uit. Een album met het thema oorlog. Daarop staan stukken die tijdens de oorlog zijn geschreven of daardoor geïnspireerd zijn. Daarnaast grepen deze stukken Maxime en Andrea ook op een andere manier aan. Ze staan namelijk ook voor de persoonlijke worstelingen die zij hebben gehad. Maxime in Berlijn en Andrea in Bhutan.

Voor Vrij Spel bewerkten zij de Mondscheinsonate van Beethoven. Ze maakten een creatieve bewerking met 'Because' van The Beatles erdoorheen. Dit nummer is namelijk geïnspireerd op de Mondscheinsonate. The Beatles hebben hetzelfde akkoordenschema gebruikt alleen dan andersom. Maxime en Andrea laten met hun creatieve Vrij Spel horen hoe erg deze stukken op elkaar lijken.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie