Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Frommermann vs. Gruber

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Frommermann vs. Gruber

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was het laatste Vrij Spel van 2022 voor we een paar weken winterstop hebben. Speciaal voor dit Vrij Spel met het thema Kerst kwamen de mannen van Frommermann langs in de studio. Ze zijn opgericht in 2005 en hadden een gemeenschappelijke liefde: de Comedian Harmonists. Daarom besloten ze voor hun eerste concert, het Grachtenfestival, een programma te maken in deze stijl. Dit was een succes en toen is het balletje gaan rollen. Sindsdien zijn ze vele voorstellingen en 6 cd's verder. Daarnaast hebben ze veel radio- en televisieoptredens achter de rug en is de formatie in de loop der jaren wat gewisseld.

Afgelopen week draaide Carine hun grootste kersthit 'Waar vind je tegenwoordig nog een goede timmerman'. Er waren veel luisteraars die genoten van deze muziek en dat zorgde voor een drukke mailbox bij Frommermann. Iedereen wilde deze cd hebben en daardoor is deze inmiddels uitverkocht!

In de uitzending zongen ze 'It's Beginning To Look A Lot Like Christmas' uit hun huidige voorstelling. Voor Vrij Spel bewerkten ze de Kerst-klassieker 'Stille Nacht, Heilige Nacht' van Franz Xaver Gruber. In deze bijzondere variatie voor vijf mannenstemmen, gitaar en piano zorgden ze voor de perfecte kerstsfeer in de studio. Fijne Kerst!

Vrij Spel: Frommermann vs. Gruber

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie