Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: The Marigold Trio vs. Schumann

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: The Marigold Trio vs. Schumann

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was The Marigold Trio te gast in de studio voor Vrij Spel. Het strijktrio bestaat pas sinds 2020, maar in die korte tijd hebben ze al een eerste prijs op een festival in Italië weten binnen te slepen. Cellist Kalle de Bie en violist Ruña 't Hart leerden elkaar op jonge leeftijd kennen en zijn inmiddels al meer dan 16 jaar bevriend. Toen vorig jaar de plek van de altviolist vrij kwam moesten ze op zoek gaan naar een nieuw lid voor dit trio. Ze vroegen aan hun vrienden en medestudenten van het Conservatorium van Amsterdam wie zij zouden aanraden en kwamen na een periode van scouten bij de Engelse Connie Pharoah uit. Het trio heeft een bijzonder goede klik, is getalenteerd en kan niet wachten om op meer festivals te gaan spelen.

Voor Vrij Spel bewerkten ze Träumerei van Robert Schumann. Deze bekende klassieke hit was voor hun hét perfecte stuk om op te variëren. Ruña, Connie en Kalle zijn alle drie liefhebbers van jazzmuziek en wilden daarom graag deze gezamenlijke liefde verwerken in dit dromerige stuk van Schumann. Naast het luisteren van de bekende zangers zoals Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holiday en Nina Simone luisteren ze ook graag naar hun andere held: Jacob Collier. Ze verwerkten zijn nummer He Won't Hold You, samen met wat blue notes, in hun nieuwe jazz-versie van Träumerei.

Vrij Spel: The Marigold Trio vs. Schumann

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie