Vrij Spel
AVROTROS

Vrij Spel: Rangel Silaev vs. Williams

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Vrij Spel: Rangel Silaev vs. Williams

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentator Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van de partituur en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was pianist Rangel Silaev te gast in de studio voor Vrij Spel. Hij is pas 23 jaar, maar heeft een carrière van iemand die al tientallen jaren in het vak zit. Hij speelde piano op het conservatorium, won de eerste prijs op het Prinses Christina Concours en speelde muziek van de ene na de andere klassieke componist. Toch ontdekte Rangel tijdens de opleiding zijn liefde voor het produceren van pop- en hiphopmuziek. Inmiddels werkt hij samen met de grootste artiesten en hangt zijn studio vol met gouden platen. Daarnaast is hij filmcomponist en is de eerste grote film waar hij de muziek voor schrijft komende zomer in de bioscoop te zien. Ook is Rangel begonnen met het schrijven van zijn eigen neoklassieke muziek en bracht hij vorig jaar zijn eerste album uit.

Vrij Spel stond vandaag volledig in het teken van de Filmmuziek Top 200, die komende donderdag en vrijdag te horen is tussen 9:00 en 17:00 op NPO Klassiek. Gisteren sloten de stembussen en om die reden zou Rangel een stuk uit de top 3 bewerken. Hij mocht al stiekem even kijken welke stukken in die top 3 staan, hoefde niet lang na te denken en koos het thema van Schindler's List door John Williams, aangezien Rangel fan is van zijn muziek. Hij ging aan de slag, improviseerde erop los en maakte zo zijn eigen, door Rachmaninov geïnspireerde, versie van deze bekende filmmuziek.

Vrij Spel: Rangel Silaev vs. Williams

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie